Güneş doğmadan toplanan R.damascean Miller yar.trigintipetala (Dieck) Keller (Isparta Gülü, Şam Gülü, Yağ Gülü) türlerinin bir süre bekletildikten sonra  su buharı distilasyonu ile edilen uçucu bir yağdır.

 

Gül yağı soluk sarı renkli, gül kokulu, ve keskin lezzetli bir sıvıdır. İçerisinde koku verici geraniol ,eugenol ve citronellol bulunur.

 

Aromaterapi ve kozmetik alanında çok tercih edilen bir yağdır. Dudak pomatı hazırlamak için 50 gr tatlı badem yağı 25 gr beyaz balmumu bir kapta eritilir. 0,25 gr gül yağı eklenerek kullanılır.

 

Anavatanı Anadolu, İran ve Çin’dir ama başka yerlerde de yetişir. Çok güzel ve kıymetlidir. Park ve bahçelerin süslenmesinde kullanıldığı gibi odaları, balkon ve terasları süsler. Birçok rengi vardır. Kesme çiçekçilikte çok talep edilen bir çiçektir. 

 

Arifoğlu Gül Yağı’nın ferahlatıcı, canlandırıcı ve kendine has rahatlatıcı hoş bir kokusu vardır. Tarih boyunca hanımlar ve Orta çağ ve Osmanlı tabiplerinin de sıklıkla kullandığı bir Aromaterapi ve Fitoterapi yağıdır. 

 

KULLANIMI: Boyun, şakak, bileklere veya el – vücut kreminize bir kaç damla damlattıktan sonra cildinize sürerek tüketebilirsiniz. Ayrıca saç uçlarınıza doğrudan veya saç fırçanıza damlatarak da uygulayabilirsiniz. Banyoda son durulama suyu ya da şampuanınıza, sünger veya lifinize damlatıp bütün cildinizde, maske hazırlayıp yüzünüzde, odanızda kalorifer vb ısıtıcılarınıza damlatarak kullanmayı da mutlaka deneyip canlanmanın, ferahlamanın, rahatlamanın ve odaklanmanın pürüzsüz keyfini sürebilirsiniz.

 


ELDE EDİLİŞ YÖNTEMİ:

 

Gül yapraklarından su buharı distilasyonu yöntemi ile elde edilmektedir.

 


İÇİNDEKİLER:

 

Gül Yağı – Rose Oil (Rosae Oleum)

 


Menşei: Türkiye

 

 

 

UYARILAR: Oda sıcaklığında ağzı kapalı, ışık almayan yerde saklayınız. Şeker, böbrek hastaları ve hamilelerin doktor kontrolünde kullanması önerilir.

Arifoğlu Gül Vücut Yağı 20ml

27,00₺Fiyat
    • Instagram
    Instagram-Logo.png
    200₺  ve üzeri siparişlerinizde kargo ücretsiz